Tandbehandling

Professionel tandbehandling hos hund, kat, kanin og marsvin.
BOOK ONLINE RING NU

Tandbehandlinger til kæledyr

Professionelt tandudstyr

Hos Byens Dyreklinik er vi specialister i tandbehandlinger for kæledyr, herunder hunde, katte, kaniner og marsvin. Vores moderne klinik er udstyret med tandudstyr af høj kvalitet, og vores dyrlæger og sygeplejersker har omfattende erfaring og træning i tandpleje og -behandlinger.

Tandbehandlingsmuligheder

Vi tilbyder en bred vifte af tandbehandlinger, lige fra basal tandrensning og tandrøntgen til mere komplekse procedurer som tandslibning. Vores mål er at tilbyde personlig og skræddersyet tandpleje, der passer til både dit og dit kæledyrs behov. Vi arbejder i tæt samarbejde med dig for at sikre den bedst mulige mundhygiejne for dit kæledyr.

Symptomer på tandproblemer: Hvad du skal holde øje med

Tandproblemer hos kæledyr er ikke kun en kilde til smerte og ubehag; de kan også være indikatorer eller udløsere for alvorlige helbredsmæssige komplikationer. Forståelse af symptomerne er derfor kritisk for en proaktiv tilgang til dit kæledyrs mundhygiejne og generelle sundhed. Her er nogle af de mest almindelige symptomer, du bør være opmærksom på:

 

Dårlig ånde

Dårlig ånde, også kendt som halitosis, er ofte det første tegn på et muligt tandproblem hos dit kæledyr. Det kan være forårsaget af bakteriel overvækst i munden, som ofte er resultatet af opbygning af plak og tandsten. Tandkødssygdomme som gingivitis og parodontitis kan også være de skyldige.

Ubehandlede tandkødssygdomme kan ikke kun føre til tab af tænder, men kan også påvirke andre dele af kroppen, herunder hjertet og nyrerne. Det er derfor vigtigt at søge professionel tandpleje, hvis du bemærker vedvarende dårlig ånde hos dit kæledyr.

 

Øget savlen

Øget savlen kan være et tegn på, at noget irriterer dit kæledyrs mund. Dette kan være forårsaget af tandproblemer som plak, tandsten, tandkødsbetændelse eller endda en fastklemt genstand i munden. Andre alvorlige tilstande som mundhulesvulster kan også føre til øget savlen. Hvis dit kæledyr pludselig begynder at savle mere end normalt, eller hvis savlen er blandet med blod, bør du kontakte din dyrlæge for at få en grundig undersøgelse af dit kæledyrs mund.

 

Ændret spiseadfærd

Hvis dit kæledyr viser ændringer i sin spiseadfærd, som for eksempel en præference for blød mad over hård mad, eller undgår at tygge med en bestemt side af munden, kan det være tegn på tandproblemer. Ømhed, tandpine, knækkede tænder eller andre orale ubehag kan gøre det smertefuldt for dit kæledyr at spise. Det er vigtigt at få din dyrlæge til at undersøge dit kæledyr for at identificere og behandle eventuelle tandproblemer, der kan forårsage ændret spiseadfærd.

 

Generelle adfærdsændringer

Tandproblemer kan forårsage betydelig ubehag og smerte, hvilket kan føre til ændringer i dit kæledyrs adfærd. Irritabilitet, tilbagetrækning, nedsat legesyge eller endda aggression kan være tegn på orale smerter. Dit kæledyr kan også blive mere tilbageholdende med at blive rørt ved omkring hovedet eller munden.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse adfærdsændringer, da de kan være dit kæledyrs måde at kommunikere ubehag eller smerte på. Hvis du bemærker sådanne ændringer, bør du kontakte din dyrlæge for en fuldstændig oral undersøgelse og behandling.

 

Fysiske indikatorer

Tjek dit kæledyrs tandkød for rødme, hævelse, eller blødning. Disse er klare indikatorer for tandkødsproblemer, som kræver øjeblikkelig behandling.

Hvis du observerer et eller flere af disse symptomer hos dit kæledyr, er det afgørende at tage kontakt til os eller en anden kvalificeret dyrlæge så hurtigt som muligt for en grundig tandundersøgelse og passende behandling. Tidlig indgriben kan forhindre udviklingen af mere alvorlige sygdomme og komplikationer.

 

Tandbehandlingsprocedurer

Vores dyrlæger er erfarne inden for en række tandbehandlinger, der kan sikre dit kæledyrs mundhygiejne og forebygge fremtidige tandproblemer.

  • Tandrensning: Regelmæssig tandrensning er afgørende for at forebygge tandkødssygdomme og holde dit kæledyrs mund i god sundhed.
  • Tandrøntgen: Med avanceret røntgenudstyr kan vi identificere skjulte tandproblemer og tilbyde en passende behandlingsplan.
  • Tandslibning: Ved behov kan vi udføre tandslibning for at forhindre overbid eller underbid, og forbedre dit kæledyrs tyggefunktion.

 

Forebyggelse af tandproblemer

En proaktiv tilgang til dit kæledyrs mundhygiejne kan forlænge dets liv og forbedre dets livskvalitet.

  • Regelmæssig tandkontrol: Vi anbefaler regelmæssige tandkontroller for at identificere og behandle potentielle tandproblemer tidligt.
  • Hjemmepleje: Lær hvordan du kan bidrage til dit kæledyrs mundhygiejne derhjemme med regelmæssig tandbørstning og specialfremstillede dental godbidder.

 

Tandbehandlinger for forskellige dyrearter

Hunde, katte, kaniner og marsvin har alle unikke tandplejebehov. Vi tilbyder specialiserede tandbehandlinger til hver dyreart for at sikre optimal mundhygiejne og komfort. 

 

Sikker og komfortabel tandbehandling

Sikkerhed og komfort er vores højeste prioritet. Derfor foregår alle tandbehandlinger under fuld narkose, hvor vi anvender de sikreste og mest skånsomme bedøvelsesmidler. Under hele proceduren overvåger vi konstant dit kæledyrs vitale funktioner for at sikre en sikker og komfortabel oplevelse.

 

 

Tilfredse kunder

  • Merete Rask: “Meget fin behandling via dyrlægevagten. Personlig og omsorgsfuld tilgang til behandlingen.”
  • Belinda Frandsen: “Fantastisk dyrlæger et sted jeg helt sikkert kan anbefale.”

Hvorfor vælge Byens dyreklinik?

Dygtige dyrlæger med hjerte for dyr: Vores team er dedikeret til at sørge for dit kæledyrs sundhed og trivsel.

Personlig og omsorgsfuld pleje: Vi forstår, at hvert kæledyr er unikt, og tilpasser vores pleje til netop dit dyrs behov.

Lad os hjælpe med at gøre en positiv forskel i dit kæledyrs liv. Kontakt os for en aftale, hvor vi med omtanke tager hånd om dit kæledyrs sundhed."

 

BOOK ONLINE RING NU

finansieringsordning_afdragsordning_dyrlaege_nakskov1-11

Ofte stillede spørgsmål

Hvad tilbyder vi hos Byens Dyreklinik?

Vi tilbyder en række behandlinger og tjenester for forskellige kæledyr, herunder hunde, katte, kaniner og marsvin. Der fokuseres på kærlig omsorg og høj faglig kvalitet når i vælger os til jeres kæledyr.

Hvordan kontakter jeg klinikken?

Kontakt os på 54 95 20 00 , eller skriv til post@byensdyreklinik.dk.
Vores åbningstider er:
Mandag kl 08.30-17.00
Tirsdag kl 08.30-16.30
Onsdag kl 08.30-16.30
Torsdag kl 08.30-16.30
Fredag kl 08.30-16.00 

Hvor ofte bør mit kæledyr have en sundhedsundersøgelse?

Hos Byens Dyreklinik anbefaler vi, at du får tjekket dit kæledyr mindst én gang om året.

Hvordan hjælper vi med reproduktion hos hunde?

Vi tilbyder rådgivning ved parring, drægtighed og livet med hvalpe. Vi forbereder tævehunde til parring med sundhedsundersøgelse og herpesvaccination og tilbyder ægløsningstest.

Hvordan foregår vaccinationer hos os?

Hos Byens Dyreklinik tilbyder vi et detaljeret vaccinationsprogram for katte, hunde og kaniner. Vi skræddersyr vaccinationsplaner for at beskytte kæledyr fra killing eller hvalpestadiet til de er voksne.

Hvordan foregår kastration og sterilisation hos os?

Vi tilbyder nænsom kastration og sterilisation af hunde, katte og kaniner. Vi anbefaler neutralisering af katte, hvis de ikke skal bruges til avl.

Hvordan behandler vi halthed hos hund og kat?

Halthed hos hunde og katte skyldes ofte smerter i bevægelsesapparatet. Vi tilbyder udredning og smertebehandling for tilstande som gigt, skade eller nervelidelser.

Hvordan behandler vi hudlidelser og allergi hos kæledyr?

Langt de fleste dyr kan udvikle allergi, hvor kroppens immunforsvar reagerer på et allergen i omgivelserne. Vi tilbyder udredning og behandling af allergi hos hund, kat og kanin.