Klinikken

Det bedste til dit kæledyr

Byens Dyreklinik blev grundlagt d. 16. maj 2011 og har hurtigt vokset sig større. I dag har vi en række professionelt og hensigtsmæssigt indrettede rum i form af to konsultationsrum, et operationsrum, et røntgenrum, et opvågningsrum og endelig et kombineret receptions – og butiksrum.
I sidstnævnte rum bliver du og dit dyr altid budt varmt velkommen, og så er det i øvrigt her, at du har mulighed for at kigge nærmere på vores forskellige kvalitetsprodukter indenfor eksempelvis foder og plejemidler. I receptionsrummet tilbyder vi dig desuden gratis vejning af din hund.

I vores to konsultationsrum foregår vores vaccinering, blodprøvetagning, præmedicinering før narkose og lignende. Derfor er disse rum indrettet med et anvendeligt undersøgelsesbord og basalt laboratorieudstyr. Det er desuden også i vores konsultationsrum, at du og dit dyr kan sidde i rolige, private omgivelser før en operation eller under det sidste farvel.

I klinikkens operationsrum foretager vi i sterile, moderne rammer de nødvendige operationer på dit kæledyr. Her har vi apparater til inhalationsbedøvelse, blodtryksmåling, iltmåling og meget andet. Derudover er det også i dette rum, at vores udstyr til tandrensninger og ukomplicerede tandekstraktioner findes.

Klinikkens digitale røntgenanlæg befinder sig i vores dertil indrettede røntgenrum. Her har vi god mulighed for at tage billeder af dit kæledyrs knogler og bløddele. Bagefter behandles disse billeder, så de kommer til at fremstå i en helt optimal kvalitet.

Endelig har vi også et burrum i klinikken. Det er her, at vores mange patienter efter diverse operationer har de optimale rammer for at vågne i fred og ro. Samtidig er burrummet placeret på en sådan måde, at klinikkens personale altid kan holde øje med det pågældende kæledyr under opvågningen. De trygge rammer i dette rum etableres derudover ved, at vi her lægger dyrene på et blødt underlag og giver dem et tæppe over sig.

 
Klinikken råder over to konsultationsrum.

Klinikken råder over 2 konsultationsrum og der er planer om indretning af en 3. konsultation, idet vi flytter personaleafdelingen op på 1. sal i løbet af 2018.

Begge de nuværende lokaler har hæve-sænkebord, således at dyrene selv kan gå op på bordet uden at nogen skal have ondt i ryggen.
I konsultationerne laver vi alt fra undersøgelser af dyrene til vaccinationer, blodprøvetagning og præmedicinering før narkose.

Fuldt udstyret operationsstue

Kirurgi på Byens Dyreklinik foregår hovedsaligt i vores inhalationsanæstesi apparat, hvor vi anvender Sevofluran (det samme som mennesker får) og med iltgenerator tilsluttet.
Vi overvåger dyrenes iltmætning, puls, blodtryk og respiration.

Vi har også fuldt opdateret tandudstyr til tandrens og tandekstraktioner inkl. tandrøntgen.

Digital Røntgen

Klinikken digitale røntgenanlæg giver muligheder for at tage billeder af såvel knogler som bløddele.
Efterfølgende kan billederne behandles, således at man opnår den bedst mulige billedkvalitet.
Vi råder også over et digitalt tandrøntgenanlæg, således at fx tandbylder kan erkendes, så årsagen til smerter kan erkendes.

Er det nødvendigt med ekstern ekspertise, samarbejder vi med forskellige eksperter om vurderingen af røntgenbillederne.
Vi tager også røntgenbilleder mhp indsendelse til Kennelklubben.

Trygge rammer

Klinikken har et burrum, hvor patienterne efter endt operation kan vågne i fred og ro.
Rummet er placeret således at klinikkens personale kan observere, at Jeres kæledyr har det godt.
Dyret bliver lagt blødt og med tæppe over sig, under opvågning fra narkose.

I Butikken råder vi over et bredt udvalg af foder til hund og kat.

Vi har foderet til alle stadier af dit kæledyrs liv. Skulle det ske at Kæledyret får en sygdom har vi specialfoderet der kan understøtte dyret i sit videre liv.

Vi fører følgende kvalitetsmærker:
Specific
HPM (Virbac)
Royal Canin
Hill’s
Beaphar til kaniner, marsvin og hamstere.

Hvis man har abonnementsordning på Byens Dyreklinik, får man 10 % på foderet.
På Specific og HPM er der for alle (også abonnenter) også en gratis sæk foder efter køb af hhv 10 og 6 poser foder.

Plejemidler

Vi har et stort udvalg af plejeartikler til dit kæledyr.

Maveonder:
Her har vi et bredt sortiment af understøttende produkter; Pro-Kolin, Diapaste, Diapro, Zoolac og til gnaverne har vi Fibreplex.
Desuden har vi skånekost til hunde og katte, der har fået et maveonde.

Pelspleje:
Hvis kæledyret har et hud eller pelsproblem, så har vi både kosttilskud og forskellige shampoos og balsamtyper.
Ofte er det klogt, at få en vurdering af hudens tilstand, før man kaster sig ud i forskellige behandlinger. Men ellers står personalet klar til at vejlede i valg af det rigtige produkt.

Tandhygiejne:
Vi har både tandbørste, tandpasta og andre tandprodukter til forebyggelse af mund og tandproblemer. Har dyret dårlig ånde? Få et mundtjek af vores kompetente veterinærsygeplejerske.

Gammel og gigtramt?:
Vi har forskellige kosttilskud som hjælper. Vi har desuden også foder, som hjælper på aldersrelaterede problemer, men også foder der sigter på afhjælpning af gigtsmerter og hvis nødvendigt også på samtidigt vægttab.
Vi tilbyder også seniortjek med blodprøvetagning, til afdækning af hvordan den gamle hunds og kats generelle sundhedstilstand er.

I receptionen tilbydes råd og vejledning i bekæmpelsen af utøj. Vi har både håndkøbs lægemidler imod lopper mm og forskellige receptpligtige lægemdler.
Desuden sælger vi KSL Loppefælder, som kan hjælpe imod loppeangreb fra omgivelserne.
Vi forhandler og udsteder ormemidler. Da alle disse er receptpligtige kræver Fødevarestyrelsen, at man har personligt kendskab til dyret inden for et år. Desuden at man stiller diagnose eller vurderer, at dyret med stor sandsynlighed har orm.
Hos hundene har man ydermere den problemstilling, at der findes hjerte-lungeorm, som er en potentielt livstruende sygdom for dyret.
Endvidere kan hundene inficeres med rævens dværgbændelorm, som er risikabel for mennesker.
Hjælp til hverdagens små og store problemer

Til sommerlivets glæder hører også flåter og vi har flåttænger til at fjerne de må blodsugere.
Vores butik har lygter til hunden, så den ses i den mørke tid. Og potevoks til at beskytte hundepoter mod vintervejrets salt.
Angst og stress kan afhjælpes
Forskræmte kæledyr i forbindelse med nytår, nyt hjem og andre årsager kan ikke undgåes.
Vi har forskellige hjælpemidler i form af feromonudskillende halsbånd, diffusere og spray.
Kan afhjælpe uønsket adfærd som f.eks urinering, kradsning o.lign.
Vi har også CD´er til tilvænning af lyden af fyrværkeri.

Få et tjek
Dyrets adfærd kan også have andre årsager. Få en snak med os om dit kæledyr. Så finder vi den bedste løsning.